iOS 7.1 include si un mesaj de avertizare

inapppurchasenotification

Alaturi de cateva imbunatatiri vizuale, suportul pentru CarPlay si intensificarea senzorilor Touch ID, iOS 7.1 aduce niste schimbari si in modul in care functioneaza achizitionarea de aplicatii.
Cand faci o achizitie de aplicatii prima data dupa ce ai upgradat iOS-ul, utilizatorii sunt avertizati printr-un mesaj ca pot fi facute achizitii ulterioare pentru 15 minute fara a mai introduce parola. Mesajul puncteaza ca exista o optiune in Settings care permite utilizatorilor sa restrictioneze aceasta caracteristica prin introducerea unei parole la fiecare noua achizitie.

Desi mesajul de avertizare este nou, Apple a avut intodeauna aceasta fereasta de 15 minute in care puteai achizitiona aplicatii para a reintroduce parola. Aceasta politica a facut ca Apple sa primeasca nenumarate plangeri de la parintii ai caror copii au facut cumparaturi neautorizate… si exagerate din App Store. In urma acestor plangeri (si fortati de FTC) Apple a fost nevoita sa returneze banii parintilor ai caror copii au facut aceste cumparaturi neautorizate. Se pare ca suma care trebuie inapoiata parintilor se ridica la aproximativ $32 milioane.