Noul Samsung Galaxy S5

samsung-galaxy-s5

Samsung a dezvaluit noul model Galaxy S5 la Mobile World Congress din Barcelona. Dupa cum s-a zvonit, Galaxy S5 de 5.1 inch include un cititor de amprenta in butonul home, la fel ca Touch ID-ul de la iPhone 5s.
Diferit de Touch ID care foloseste un buton rotund pentru captarea amprentei fara a misca degetul, senzorul de la Samsung se activeaza printr-o miscare de alunecare a degetului pe butonul de home de la baza la varf.

“Samsung is working with PayPal on integrating it into mobile payments, too, so that you could effectively buy apps, products, and services and authorize the transaction with a fingertip rather than a password or PIN. We found the hit-rate for the scanner recognizing our fingers was relatively high, though you do have to line your fingertip up properly: the Galaxy S5 prefers a clean downward swipe, not a sideways movement such as if you’re holding the phone one-handed and sweeping your thumb across the sensor.”

Samsung Galaxy S5 arata similar cu modelele precedente, este din policarbonat, are o carcasa rezistenta la apa si este disponibil in culorile albastru, auriu, negru si alb.

Display-ul Super AMOLED de 5.1 inch are o rezolutie de 1920 x 1080 si telefonul dispune de un procesor de 2.5 Ghz quad core cu 2GB de memorie. Galaxy S5 se lanseaza cu Android KitKat 4.4.2 si include o camera de 16 megapixeli cu autofocus si real time HDR. Bateria are o durata de viata cu 20% mai lunga decat generatia precedenta si include un mod power saving  care activeaza un display in alb si negru cu acces limitat la aplicatii atunci cand bateria este aproape terminata.

Luand exemplu de la interesul afisat de Apple in aplicatiile legate de sanatatre, Samsung a inclus un senzor pentru citirea ritmului cardiac langa flash-ul camerei, capabil sa inregistreze bataile inimii atunci cand utilizatorul plaseaza degetul deasupra senzorului. Senzorul pentru ritmul cardiac insoteste accelerometrul standard, giroscopul, senzorul de proximitate, compasul si senzorul de gesturi.
samsung-gearfit
Galaxy S5 de la Samsung este creat sa functioneze cu noi device-uri pentru fitness, cum ar fi Gear Fit, care insoteste recent lansatele smartwatch-uri Gear 2 si Gear 2 Neo. Gear Fit este mai mic decat celelalte device-uri de acest fel de la Samsung si se focuseaza pe masurarea ritmului cardiac si numararea pasilor. Incorporeaza un touchscreen AMOLED dar nu include o camera, un microfon sau un speaker.

Galaxy S5 si Gear Fit vor fi lansate in aprilie, dar Samsung nu a anuntat pretul acestora.