Apple vrea sa cumpere alta companie producatare de senzori de sanatate

basis_fitness-tracker

Apple se afla printre companiile interesate de achizitia unei alte companii producatoare de device-uri de urmarire a sanatatii. Basis, compania din spatele Basis Health fitness tracker este in  discutii de preluare cu mai multi giganti cum ar fi Apple, Google, Samsung si Microsoft.

“The price we’ve heard for any possible activity is “sub-hundred million” which could mean a small return for investors like Norwest Venture Partners, Mayfield Fund and Intel Capital, who have poured over $30 million into the company.“

Ultimul produs lansat de Basis are abilitatea de a monitoriza bataile inimii, activitatea din timpul somnului, miscarile, nivelul de transpiratie si temperatura corpului, abilitati oarecum similare cu ce au indicat rapoartele anterioare referitor la  caracteristicile pe care le va avea iWatch-ul. Apple se zvoneste ca va dezvolta o aplicatie numita HealthBook pentru iOS 8, care va fi incarcata cu tehnologiile prezente deja in produsele Basis.

Pe total, detaliile legate de iWatch sunt limitate, dar mai multe detalii vor iesi la lumina odata cu apropierea datei de lansare. Este inca neclar cand a planificat Apple lansarea iWatch, dar lansarea iOS 8 odata cu lansarea noului iPhone in toamna este foarte posibila.