Olimpicilor li se interzice logo-ul Apple in timpul ceremoniei de deschidere a J.O. de la Soci

samsung-olympics

Atletii participanti la Jocurile Olimpice de Iarna 2014 de la Soci, trebuie sa acopere orice logo Apple de pe device-urile lor in timpul Paradei Natiunilor din deschiderea Olimpiadei de Iarna.

Raportul, venit de la un site elvetian, nu intra mult in detalii, dar spune ca aceasta este una din conditiile puse de Samsung pentru a sponsoriza evenimentul.

Olympics sponsor Samsung is reportedly dropping Galaxy Note 3 smartphones in athletes’ goodie-bags, though the gift comes with a catch: a supposed ban on any other device branding, iPhone or otherwise, during the opening ceremony.”

Atletilor de la Olimpiada li se interzice sa mentioneze verbal, in social media, sau pe haine, orice produse sau marci care nu sunt sponsori ai Jocurilor Olimpice in timpul participarii lor la Olimpiada. Tuturor concurentilor, antrenorilor si oficialilor li s-a cerut sa tina seama de Regula 40 din Carta Olimpica, care impiedica atletii de la mentionarea oricaror companii care nu sunt sponsori ai Olimpadei. Se mai spune ca atletii care incalca aceasta regula vor fi pedepsiti prin “removal of accreditation and financial penalties or even total disqualification.”

Comitetul Olimpic International spune ca protejarea sponsorilor este atat de importanta, deoarece fara sponsori.. nu ar exista Jocuri Olimpice.