Apple angajeaza un expert in studierea somnului pentru echipa iWatch

iwatch-you-sleep

Alaturandu-se unei liste lungi de noi executivi Apple si noilor angajari pentru echipa care lucreaza la mult asteptatul proiect iWatch, compania l-a angajat recent pe Roy J.E.M Raymann de la Philips Research, un expert in studierea somnului cu experienta intensiva in wearables, senzori si metode non-farmaceutice pentru imbunatatirea calitatii somnului. Posibilitatile plecand de la acestea sunt absolut fascinante…
Inainte de a se alatura Apple, Raymann a fost cercetator senior la Philips Research si a a lucrat la o serie de proiecte legate de cercetarea somnului. El a fondat Philips Sleep Experience Laboratory, o facilitate de cercetare a somnului non clinica.

Proiectele lui Raymann de cercetare au acoperit mai multe proiecte legate de monitorizarea si modelarea tiparelor de somn prin mijloace non-medicale. El are si o experienta vasta in cercetarea senzorilor wearables si minimalizarea senzorilor legati de urmarirea somnului si activitatile alerte.

Urmarirea tiparelor de somn este o arie care a fost in centrul unor populare produse de fitness de pe piata cum ar fi FitBit si ar putea fi o caracteristica pe care Apple incearca sa o incorporeze in iWatch.. Produsele FitBit, de exemplu, au capacitatea de a urmari miscarile pentru a aduna date legate de tiparele de somn si sa calculeze eficienta somnului. Are de asemenea capacitatea de a trezi posesorul in liniste prin vibratii fara a-i deranja pe ceilalti.