Apple vrea sa redefineasca sistemul de sanatate mobil si modul in care facem miscare

header

Apple a pus ochii pe o alta industrie gata de reinventare: sistemul de sanatate si lumea fitness-ului. Conform unor surse apropiate companiei, se pare ca Apple planuieste sa lanseze o noua versiune a sistemului de operare (iOS 8) in acest an, cu capabilitati de urmarire a sanatatii si a miscarilor de fitness ca si caracteristici principale. Munca depusa de Apple intr-un astfel de sistem de operare arata ca Apple este aproape de introducerea mult asteptatului iWatch incarcat cu senzori, despre care sursele spun ca este in dezvoltare de ceva vreme.

Planurile Apple pentru iOS 8 includ o aplicatie care se numeste “Healthbook”. Softul va fi capabil sa monitorizeze si sa inmagazineze statistici din fitness cum ar fi numarul de pasi facuti, calorii arse si mile parcurse. Mai mult aplicatia va avea abilitatea de a urmari si pierderea in greutate.

Pe langa monitorizarea fitness, sub umbrela “Healthbook” vor intra si niste senzori sau aplicatii capabile sa monitorizeze semnele vitale ale cuiva. Aplicatia va fi capabila sa inregistreze tensiunea arteriala, nivelul de hidratare, bataile inimii si probabil si alte chestiuni legate de analiza sangelui, cum ar fi nivelul de glucoza.

Softul este programat sa permita utilizatorilor sa introduca detalii legate de medicamentele pe care le iau, astfel incat acesta sa le reaminteasca sa ia pastilele la momentele potrivite. Aceasta aplicatie se va integra in aplicatia Remainders din iOS-ul actual.

Luna trecuta, doi din executivii de la Apple au avut o intalnire cu oficialii de la Agentia de Medicamente si Alimente din Statele Unite, referitoare la aplicatii legate de sanatate, dar detalii despre ce s-a discutat nu au fost facute publice.