Paypal vrea sa fie partener Apple la o platforma de plati prin iPhone

touchid-sensorconfig-20130910

Gigantul de plati online PayPal se pare ca vrea sa se “lipeasca” de Apple pentru un  parteneriat in care am putea vedea PayPal ocupandu-se de partea de back-end security pentru un sistem mobil de plati prin iPhone.

Detaliile despre aceaste discutii au fost scoasela iveala de catre Re/code, citand surse anonime care sustin ca PayPal “is willing to white label parts of its payment service,” incluzand detectarea fraudelor si chiar procesarea platilor. PayPal se pare ca este dispusa sa se ocupe de background work pentru Apple, deoarece are o dorinta puternica de a fi parte din orice serviciu de plati cu mobilul pe care realizatorul lui iPhone il poate oferi.

Desi PayPal ar dori un parteneriat in acest domeniu cu Apple, se pare ca gigantul din California este “unlikely” sa aiba nevoie de serviciile PayPal, dar asta nu inseamna ca un parteneriat este imposibil.

Sursele spun ca Apple in sfarsit s-a angajat la o platforma mobila de plati, in care iPhone-ul va fi device-ul central. Chiar in acesta saptamana Tim Cook insusi a punctat ca Apple ar putea oferi o platforma mobila de plati in viitor, care sa aiba ca punct de plecare cititorul de amprenta (Touch ID-ul) de pe iPhone 5S. Cook a mai spus ca Apple este intrigat de posibilitatea platilor mobile si a admis ca folosirea iPhone-ului ca si e-wallet este una din ideile din spatele Touch ID.