Apple inca angajeaza personal din domeniul senzorilor medicali

img_0247

Apple cauta sa-si mareasca personalul care lucreaza la “weareble computers” si dispozitive cu senzori medicali prin angajarea mai multor specialisti din aceste domenii.

Apple a inceput sa lucreze la un dispozitiv gen ceas caruia i-a alocat resurse din ce in ce mai mari in ultima vreme. In ultimul an au aparut date cum ca Apple a angajat mai multi specialisti, oameni de stiinta, ingineri si manageri din domeniul tehnologiilor biomedicale si a dispozitivelor pentru fitness.

In ultima vreme Apple a mai angajat mai multe persoane din domeniul senzorilor medicali pentru a face parte din echipa din spatele iWatch.

Unul dintre acesti specialisti este Nancy Dougherty, inginer hardware pentru Sano Intelligence pana de curand. Se pare ca unul din ultimele produse realizate de Dougherty si care a atras atentia Apple este un plasture mic, care nu dispune de ace, dar care, plasat pe mana cuiva ii poate face analiza sangelui.

“The needle-less, sensor-laden transdermal patch is painless (I handled a prototype, which felt like sandpaper on the skin) and will soon be able to monitor everything you might find on a basic metabolic panel–a blood panel that measures glucose levels, kidney function, and electrolyte balance. Already, Sano’s prototype can measure glucose and potassium levels. There are enough probes on the wireless, battery-powered chip to continuously test up to a hundred different samples, and 30% to 40% of today’s blood diagnostics are compatible with the device.”

Cu omul care a integrat tehnologia de realizare a analizelor de sange intr-un mic plasture in echipa, pare plauzibil ca Apple sa vrea sa integreze o asemenea tehnica in asa numitul iWatch. Pentru un diabetic sau orice alt utilizator care vrea sau trebuie sa-si monitorizeze analizele de sange, un asemenea produs poate fi considerat incredibil.

Luna aceasta Google a anuntat dezvoltarea unor lentile de contact capabile sa monitorizeze nivelul glicemiei din lacrimile unei persoane. Acest produs este insa destul de departe de rafturile magazinelor deoarece plasarea unor tehnologii hardware in ochi ridica multe probleme care trebuiesc reglementate. Plasarea unei tehnologii asemanatoare pe mana sau pe incheietura este posibil sa dea Apple posibilitatea de a depasi Google in acesta tehnologie medicala posibil schimbatare de viata.

Inainte de acest proiect se pare ca Dougherty a lucrat la un proiect care implica cercetarea si dezvoltarea unui dispozitiv medical care monitorizeaza bataile inimii, respiratia, miscarea si temperatura pentru alta companie de sanatate digitala.