Galaxy S5 ar putea avea scaner optic

touchid-130916-2

Samsung ia in considerare introducerea cititoarelor de iris in urmatorul Galaxy S5 pentru a-i lua fata cititorului de amprenta (Touch ID) de la Apple.

“Many people are fanatical about iris recognition technology. We are studying the possibility but can’t really say whether we will have it or not on the S5.” a spus Lee Young Hee (unul din executivii de la Samsung) in timpul unui interviu la Bloomberg.

Dezvaluirea vine intr-un moment in care toti dezvoltatorii de smartphone-uri vor sa fie in pas cu cititorul de amprenta de la iPhone 5s. Anterior acestei declaratii se zvonea ca Samsung lucreaza la un cititor de amprenta propriu, dar se pare ca aceste planuri au fost amanate in favoarea unei tehnologii de scanare optica.

Pe langa capabilitatile biometrice, Galaxy S5 se asteapta sa primeasca un nou design in incercarea de a se diferentia de predecesoarele sale. “When we moved to S4 from S3, it’s partly true that consumers couldn’t really feel much difference between the two products from the physical perspective, so the market reaction wasn’t as big,”

Lee a mai spus ca Galaxy S5 va fi lansat in martie sau aprilie si va fi insotit de un update pentru Galaxy Gear smart watch.