Camera iSight a Mac-urilor poate fi activata de hackeri

isight

Un caz penal recent rezolvat arata modul in care un infractor a fost capabil sa creeze un soft, in scopul de a face fotografii nud cu o femeie folosinduse de camera Mac-ului fara stirea ei.

Desi camera Apple FaceTime ilumineaza intotdeauna lumina verde din partea de sus a ecranului  cand este folosita, software-ul a fot scris pentru a separa aparatul de fotografiat si hardware-ul de lumina.

Cel mai simplu mod pentru ca utilizatorii sa se protejeze – in afara protocoalelor de securitate standard, cum ar fi evitarea descarcarii de aplicatii ciudate sau permitand oamenilor “necunoscuti” accesul la computer – este de a pune o mica bucata de banda pe aparatul de fotografiat.

“While controlling a camera remotely has long been a source of concern to privacy advocates, conventional wisdom said there was at least no way to deactivate the warning light. New evidence indicates otherwise. 

Marcus Thomas, former assistant director of the FBI’s Operational Technology Division in Quantico, said in a recent story in The Washington Post that the FBI has been able to covertly activate a computer’s camera — without triggering the light that lets users know it is recording — for several years.”