“Hour of Code” in Magazinele Apple in acesta miercuri

code-131209

In acesta miercuri, Apple va participa la o campanie globala a Code.org, o campanie care ofera copiilor si tinerilor o introducere de o ora in informatica.

“Hour of Code Youth Workshops” de la Apple isi propune sa demistifice “codarea”, a spus compania, aratand ca oricine poate invata programarea de baza. Tinerii interesati sa participe la acest program sustinut de Apple, se pot inscrie pe site-ul companiei pentru a participa la eveniment in cel mai apropiat Apple Store.

In “Hour of Code” se incearca adunarea a 10 milioane de oameni care sa participe la program, in timpul Saptamanii de Educatie in Informatica (care incepe din 9 decembrie pana pe 15 decembrie).

Conform Code.org, peste 4 milioane de persoane au participat la “Hour of Code” pana acum, cu aproape 120 milioane de linii de cod scrise de elevi si studenti pana in acest moment.

Suportul pentru acest program merge dincolo de Apple, chiar presedintele Barack Obama sustinand acest proiect, precum si Mark Zuckerberg, Ashton Kutcher sau Shakira.