Noul brevet Apple, sistem de recunoastere faciala

apple_face_detection_flow

Noul brevet prezentat de Apple la Oficiul pentru brevete, inventii si marci inregistrate din SUA, promite sa modifice complet modul de utilizare al idevice-urilor, printr-un sistem care permite dispozitivelor sa fie controlate cu ajutorul recunoasterii faciale in primul rand pentru securitatea deblocarii acestora.

Recunoasterea faciala si detectia se compun din 3 parti separate, care includ: o aplicatie de detectie faciala, a aplicatie care realizeaza recunoasterea faciala si un control manager cu functia de input/output si lucreaza impreuna cu un senzor de imagine care determina daca utilizatorul este autorizat sa foloseasca dispozitivul.

Brevetul, care a fost depus din 2008, foloseste camerele frontale ale device-urilor pentru detectie, poate controla dispozitivul astfel: un apel telefonic fara recunoastere faciala beneficiaza doar de ton de apel sau vibratii fara a aprinde ecranul in comparatie cu un ecran normal pentru un utilizator autorizat. Acelasi principiu se aplica e-mailurilor sau notificarilor existente in LockScreen.

Nu se stie daca Apple intentioneaza sa foloseasca aceasta tehnologie insa achizitia senzorului 3D PrimeSense si a firmei suedeze Polar Rose, ne duce cu gandul la acest lucru. Insa concurentii directi Samsung si Google au introdus recunoasterea faciala a produselor lor ca element cheie.