Apple a cumparat firma care a a creat senzorul Kinect

13.07.16-Carmine

Un ziar financiar din Israel a anuntat ca Apple a finalizat detaliile achizitiei companiei  PrimeSense pentru 345 milioane de dolari. Rapoartele jurnalistilor spun ca achizitia va fi facuta publica in urmatoarele doua saptamani.

Achizitia, care nu a fost confirmata de nici o parte deocamdata, trebuia sa fie finalizata la inceputul lunii noiembrie, dar a fost amanata datorita unor probleme juridice legate de  parteneriatul developerilor la companie. Prime Sense a dat o declaratie pentru Reuters in care spune:

“We are focused on building a prosperous company while bringing 3D sensing and natural interaction to the mass market in a variety of markets such as interactive living room and mobile devices. We do not comment on what any of our partners, customers or potential customers are doing and we do not relate to rumors or recycled rumors.”

PrimeSense este compania care a creat tehnologia prin care dispozitivele pot cartografia 3D mediul ambiant si care pot urmari miscarile corpului, fetei si expresiile faciale.

Aceasta tehnologie a fost folosita initial in dezvoltarea senzorului Kinect de la Microsoft pentru Xbox 360, a fost folosit deasemenea pentru a crea modele 3D ale spatiului interior pentru platformele jocurilor Matterport, Vuforia 3D Qualcomm si face posibil pentru iRobot sa dezvolte robotul Ava (folosit in sanatate) cu abilitatea de a naviga prin zona si de a interactiona cu oameni.

Calcalist speculeaza posibilitatea ca aceasta tehnologie sa fie folosita de Apple in dezvoltarea unor produse legate de televiziune sau a unor device-uri portabile.