Totul despre Apple TV

apple-tv-e1

Apple TV-ul este o cutiuta patrata cu latura de 3.9 inch si  0.9 inch inaltime care transmite date video printr-un port HDMI al televizorului. Cutia device-ului contine Apple TV-ul, un cablu de alimentare si o telecomanda, iar pretul ei este de $99 pe Apple Store (Va trebui sa faci rost si de un cablu HDMI, deoarece cutia Apple TV-ului nu contine unul).

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa conectezi Apple TV-ul la reteaua WI-Fi. Dupa ce pornesti televizorul si Apple TV-ul, iti va fi afisata lista de retele Wi-Fi disponibile. Apoi folosind telecomanda televizorului, schimbi input-ul de pe portul pe care te uiti la televizor in mod normal (HDMI sau Cable Connection) la alt port HDMI pentru a putea intra pe Apple TV. Folosesti telecomanda pentru a alege reteaua, apoi trebuie sa introduci parola retelei.

Unitatea afiseaza o grila cu litere mici, numere si niste simboluri. Butoanele telecomenzii muta selectorul pentru a introduce parola, iar butonul select iti permite sa introduci simbolurile necesare pentru parola. Cu butonul play/pause alegi intre alte doua grile. Prima contine litere mari, numere si simboluri, iar a doua are o colectie mai mare de simboluri. Dupa ce caracterele parolei au fost introduse, foloseste butonul dreapta pentru a selecta butonul Submit item.

Apple_TV_Main

Apple TV-ul face legatura dintre reteaua Wi-Fi locala (prin aceasta dintre o multime de surse audio si video de pe internet) si si televizorul personal. Poti inchiria si filme HD, show-uri TV, muzica si videoclipuri muzicale de pe iTunes Store.
Cand calculatorul este pornit, si iTunes este activ, poti vedea materiale in iTunes inclusiv fotografii din iPhoto, sau video-uri.

Apple TV prezinta un ecran intreg de “canale” din care poti alege. Printre acestea amintim: Netflix, Hulu Plus, HBO Go, Trailers, ESPN, MLB, NHL, sau MLS. Primul rand de sus contine filme, show-uri TV, muzica, iTunes Radio si calculator (sa il conectezi la calculator, astfel incat sa iti poti vedea fotografiile, filmele sau muzica).

Pentru a-ti accesa obiectele din iTunes, trebuie sa iti pornesti Home Sharing in iTunes si sa definesti ce anume vrei sa share-uiesti pe Apple TV.  Pe al doilea rand gasesti setari pentru a ajusta sau modifica functiile Apple TV-ului.

Multe din canale transmit continut gratuit, dar sunt si altele care iti cer sa iti faci un cont pentru a le accesa. Selecteaza un canal si iti va aparea un meniu aditional in care vei putea face setarile dorite.

Telecomanda Apple TV-ului are sapte butoane: stanga, dreapta, sus si jos, toate acestea asezate in jurul unui buton Select. Mai exista un buton de play/pause si un buton meniu. Butonul meniu iti va fi foarte util deoarece apasand acest buton te poti muta un pas inapoi la orice activitate controlata de aceasta telecomanda. Desi telecomanda este utila, exista si alte variante: Apple TV are Bluetooth si poti folosi o tastatura Bluetooth pentru a-l controla.

In plus iTunes App Store are o aplicate gratuita Apple Remote, care functioneaza ca un iPod Touch, un iPhone sau un iPad cu ajutorul retelei Wi-Fi. O caracteristica interesanta pentru controlul Apple TV-ului este posibilitatea de a pune device-ul in Sleep, atunci cand nu vrei sa il folosesti un timp, altfel Apple TV-ul va continua sa functioneze chiar daca ai schimbat televizorul pe un alt port HDMI. “Trezirea” Apple TV-ului se poate face simplu prin apasarea butonului Select.