Review iPad Air

img_9509

 

Pe 22 Octombrie, in cadrul evenimentului ”We Still have a lot to cover”, Apple a introdus doua noi modele de iPad. Primul model iPad Air va fi disponibil pentru comercializare in 01 Noiembrie 2013.

Generalitati:

  • display Retina 9.7-inch 2048 x 1536;
  • 8G, 16GB, 32GB, 64GB;
  • procesor A7;
  • 802.11n dual-channel Wi-Fi, Bluetooth 4.0;
  • baterie cu capacitate de navigate Wi-Fi de 10 ore si 9 ore pentru convorbiri;
  • Pret incepand de la 499$.

Argumente Pro:

  • Designul subtire si usor este imbunatatire fata de iPad-urile din generatia 4;
  • Bateria nu a avut de suferit.

Argumente Contra:

    •  probabil se va vinde mai greu ca iPad mini cu Retina display , intrucat acesta are procesor A7.

Designul:

Design-ul este vedeta Apple iPad Air. Tableta Apple de 9.7-inchi,  are aceasi forma ca predecesoarele sale de acum doua generatii, care erau mai grele si mai groase.  Insa noul look iPad Air arunca in aer atat marimea cat si  greutatea, oferind o rama cu 43 % mai mica, cu 20% mai subtire si cu 28% mai usoara, avand o greutate de doar jumatate de kilogram.

Ecranul:

Ecranul iPad Air este Retina Display, ceea ce inseamna ca atunci cand vizualizezi de la o distanta standard, ochiul uman nu ar trebui sa fie in masura sa vada pixelii individuali. Densitatea reala a pixelilor, unui ecran cu dimensiunile  2048 x 1536 mm si o diagonala de 9.7 inchi este de 264 PPI, care este mult mai putin densa decat la un  iPad mini, insa ti-ar fi foarte greu sa vezi diferenta.

Caracteristici

Apple iPad Air are anumite avantaje in comparatie cu predecesorul sau. Cel mai important dintre acestea este noul procesor A7 pe 64 de biti si coprocesor M7.  Acest lucru inseamna ca la fel ca iPhone 5s , este un dispozitiv “forward thinking” dar, de asemenea, aduce beneficii imediate, datorita propriilor aplicatii reproiectate Apple.

Atunci cand se utilizeaza noile aplicatii iLife si iWork, performanta este sustinuta de cei 64 de biti si functionalitatea este mai rapida, mai receptiva .

De asemenea, nou pentru iPad Air sunt microfoanele duale, care ajuta cu sunet de calitate si apeluri FaceTime video, iar coprocesorul de miscare va face sa intelegeti pentru ce a fost proiectat noul iPad. Aceasta poate parea o caracteristica ciudata pentru o tableta, dar iPad este proiectat pentru a merge cu tine oriunde si ar putea fi chiar mai reprezentativ la nivel general de activitate , deoarece acesta nu va fi declansat atat de usor ca un telefon purtat aproape de organism .

Camera foto, obtine de asemenea o modificare mult asteptata. Bijuteria este camera FaceTime HD, care ofera  apel video de 1080p in loc de 720p ca ultimul model si care chiar face diferenta. Ea are, de asemenea, un nou shooter de 5 megapixeli, care mareste pixelii pe senzor, ceea ce duce la fotografii mai bune.

Performanta:

IPad Air poate fi un dispozitiv usor din punct de vedere fizic, dar este “greu” atunci cand vine vorba de performanta.

Trucurile de performanta ale A7 includ suport pentru OpenGL ES 3.0 – versiune grafica, ceea ce face posibil sa obtii efecte in jocuri care anterior erau disponibile doar pe desktop.

Acest iPad suporta cele mai multe frecvente de retea de pana acum. Iar datorita Audio FaceTime si aplicatiei Skype, aceasta ar putea inlocui cu usurinta  telefonul cuiva obisnuit cu calatoriile internationale, permitand oameniilor sa scape de tarifele roaming costisitoare.

Bateria:

Bateria iPad Air ofera pana la 10 ore de utilizare continua.

Carcase:

Cele doua tipuri de carcase disponibile pentru iPad Air sunt: Smart Cover si Smart Case, ambele fiind dotate cu inchidere magnetica si fata cu “multi-panelled”.

“Bottom Line”:

IPad Air este o îmbunatatire uriasa fata de generatia a 4 de iPad. Forma device-ului de 10 inchi ofera un amestec de portabilitate si usurinta in utilizare.