iFixit da noului Haswell MacBook Pro nota 1 la fiabilitate

13-inch

Noul Haswell MacBook Pro se desface frumos, dar se dovedeste aproape imposibil de reparat. Dezasamblarea modelelor MacBook Pro de 13 si 15 inci dezvaluie multa tehnologie noua si stralucitoare, dar cum constructia lor a urmat modelul MacBook Air-ului, nu este o surpriza sa vedem ca iFixit da ambelor modele un punctaj foarte mic la fiabilitate.

crqrs6lovvbqkssp-huge

Datorita dificultatii de scoatere a bateriei si a trackpad-ului, ambele modele primesc nota 1 din 10 la fiabilitate. Cum se intampla si la Air, RAM-ul este sudat direct pe placa de baza, deci daca tu crezi ca vei avea nevoie de mai mult RAM pe viitor, ai face bine sa iei o gura de aer si sa platesti acum pretul pentru un model de 16GB, pentru ca nu ai cum sa ii faci upgrade mai tarziu. iFixit atrage atentia de asemenea asupra dificultatii schimbarii bateriei.

wk212idaxrwoswxg-huge

“Bateria litium – polimer este lipita, in loc sa fie prinsa in suruburi, iar acest lucru creste sansele ca aceasta sa se strice in timpul dezasamblarii. Bateria acopera de asemenea si cablul de la trackpad crescand astfel mult sansele ca utilizatorul sa il taie in timpul procesului de scoatere a bateriei.

41qbwal1wpdim4q5-huge

Ca si la modelele anterioare display-ul este etans. “The display assembly is completely fused, and there‚Äôs no glass protecting it. If anything ever fails inside the display, you will need to replace the entire, extremely expensive assembly.” IFixit noteaza si ca mult mai rapidul PCIe SSD nu este un model standard de 2.5 inch, dar e posibil ca acesta sa poata fi upgradat pe viitor.

xhbj2dpwnqvroyzn-huge