Noul Mac Pro se lanseaza la sfarsitul anului

2013_mac_pro

Apple a anunţat lansarea noului Mac Pro, cu procesor Intel Xeon E6, care vine în mai multe configuraţii, cu patru, şase, opt sau 12 nuclee, include RAM DDR3 pe patru canale, care ruleaza la 1866MHz, de pana la 64GB, cache L3 de 30 MB si un design in forma de cilindru.

„Este un computer cu o putere foarte mare. Este viziunea noastră asupra desktopului destinat profesioniştilor“ a spus Schiller despre noul Mac Pro.

Noul Mac Pro are un design total schimbat fata de predecesorul sau, o structura interna unica si un sistem de racire inovator. Sistemul dispune de două GPU-uri AMD Firepro W9000, având pentru stocare doar memorie flash (pe interfață PCI, nu pe SATA). Sistemul de răcire este unic, are în grijă atât procesorul central (CPU-ul, un Xeon) cât și cele două GPU-uri. Pentru aceasta Apple a amplasat 3 PCB-uri (două pentru GPU-uri și unul pentru CPU) în formă de triunghi, în interiorul acestui triunghi fiind radiatorul. Noul Mac Pro are un singur ventilator inovator care aspira aerul prin orificiul de ventilatie din partea de jos, absoarbe caldura si o duce catre partea superioara.

image-2013-06-11-14979586-70-noul-mac-pro

Mac Pro va putea reda conţinut pe trei ecrane cu rezoluţie 4K în acelaşi timp, are conexiune Thunderbolt 2 cu rată de transfer de 20Gb/s şi oferă 1TB de stocare flash cu viteze de scriere de 1GB/s şi de citire de 1,2GB/s. La un sistem atât de compact extensibilitatea este asigurată prin conexiuni externe, astfel că Apple a inclus in noul Mac Pro nu mai puțin de 6 porturi Thunderbolt; 4 porturi USB 3.0., Gigabit Ethernet si HDMI 1.4, iar cand il rotesti pentru a conecta un dispozitiv, acesta sesizeaza miscarea si ilumineaza automat panelul I/O pentru a vizualiza cu usurinta porturile de care ai nevoie.