iPad Air: mai subtire, mai usor, mai puternic si disponibil in magazine incepand cu 1 noiembrie

ipad nou

La evenimentul din San Francisco, Apple a lansat a cincea generate de iPad care a primit si un nou nume: iPad Air. Noul model este cu 20% mai subtire (are 7,5mm grosime) si cantareste doar 450g, find astfel cea mai usoara tableta de pe piata.

Desi este cu 28% mai usoara, rama din jurul ecranului cu 43% mai subtire, iar volumul total al device-ului este cu 24% mai mic decat predecesoarea ei, iPad Air are o baterieĀ  care tine pana la 10 ore. Noul iPad Air va fi disponibil in culorile alb/argintiu si negru/gri incepand cu 1 noiembrie.

ipad_air_79904600

Pe langa acestea iPad Air mentine aceeasi rezolutie Retina Display de 2048×1536, cu un procesor A7 pe 64 biti si un co-procesor de miscare M7, deasemenea camera de pe spate a fost inlocuita cu una de 5 megapixeli, iar cea din fata este una de generatie noua, FaceTime HD, cu iluminare imbunatatita pentru fotografii mai bune in conditii de slaba iluminare.

apple-a-lansat-ipad-air-cea-mai-usoara-tableta-din-lume-231618

Noul iPad Air va fi disponibil in doua variante Wi-Fi sau Wi-Fi + Cellular, in amamdoua este implementata o noua tehnologie MIMO care dubleaza performanta Wi-Fi, ajungandu-se la viteze de 300Mbps. Varianta cu 4G vine de asemenea imbunatatita, marindu-se numarul de retele 4G suportate in toata lumea.

ipad_air_pret

“iPad created an entirely new mobile computing experience, and the new iPad Air is another big leap ahead. It is so thin, light and powerful, once you hold one in your hand you will understand what a tremendous advancement this is,” Apple marketing chief Philip Schiller said. “iPad Air with its 9.7-inch Retina display weighs just one pound and packs the incredible performance of iOS 7 running on a 64-bit desktop-class Apple A7 chip, and delivers all-day battery life in the lightest full-sized tablet in the world.”