iPhone 5s – La prima vedere

iphone_5s_forward

Partea estetica a noului iPhone 5s ramane aproape neschimbata fata de iPhone 5, exceptie facand cateva detalii care tin mai mult de functionalitate decat de design, cum ar fi cititorul de amprenta – Touch ID si flash-ul dual-LED.

Dimensiunile lui iPhone 5s sunt identice cu cele ale lui iPhone 5 si Apple surprinde inca o data cu robustetea acestui nou device. Desi este usor, structura este la fel de solida ca la iPhone 5, cu aceeasi senzatie la atingere si aceleasi butoane.

Cat despre cititorul de amprenta integrat, denumit Touch ID, acesta nu este vizibil si se integreaza foarte bine cu liniile netede ale noului iPhone 5S. Patratelul de pe butonul de home a disparut, fiind inlocuit de un spatiu inconjurat de un inel din otel inoxidabil folosit pentru a detecta contactul cu degetul.

touch_id_finger

Butonul Home este aproape la acelasi nivel ce ecranul smartphone-ului, iar inelul din otel este usor tesit, probabil pentru a-l proteja de zgarieturi.
iPhone a introdus doua noi culori odata cu iPhone 5S: mult mediatizatul auriu (care este de fapt aproape argintiu din anumite unghiuri), si un “Space Gray” care ia locul lui “Slate and Black”.