Apple testeaza iPhone cu ecran de 6″

 

5-inch_iphone_mockup_hand_4x3

Apple a lansat pana in prezent, iPhone-ul cu ecran de 3.5″ intre 2007-2011 si de 4″ in 2012. Pentru a ajunge la aceste dimensiuni, compania a testat diverse dispozitive cu multiple configuratii pentru lansarea pe piata.

“The electronics giant has begun evaluating a plan to offer iPhones with screens ranging from 4.8 inches to as high as 6 inches, people familiar with the matter say. That would be a sizable leap from the 4-inch screen of the iPhone 5 released last year, and, at the upper end, would be one of the largest on the market.”

Ideea unui iPhone cu ecran mare, capata din ce in ce mai multa amploare parasind zona de prototipuri. Matematica functioneaza pentru un iPhone cu ecran de 5″ insa un ecran de 6″ care pare cumva prea mare, ar putea prinde in zonele unde telefoanele sunt considerate dispozitive de calcul primare.
Sigur, ecranele mai mari nu sunt la fel de usor de utilizat cu o singura mana, dar dimensiunea carcasei poate fi redusa in favoarea ecranului, precum Moto X sau gasirea unei solutie software de navigare prin gesturi precum BlackBerry Z10.
Nu este foarte multa presiune pentru acest aspect pe piata din Statele Unite, momentan si probabil de aceea Apple a decis sa mearga pe varianta mai putin costisitoare a iPhone 5C.

iphone-6-ios-7-concept-1-480x300