iWatch – Proiectul smart watch al celor de la Apple este inca in dezvoltare.

lunatik-iPod-nano-watch

Zvonuri cum ca Apple lucreaza la un smart watch au aparut prima data in decembrie 2012, zvonuri care sustineau ca Apple are un contract cu Intel legat de un ceas cu Bluetooth si un ecran OLED de 1,5 Inch.

In februarie 2013 a iesit la iveala un nou patent de inventie al celor de la Apple, dezvaluind o bratara cu ecran pe toata suprafata exterioara. Desi cuvantul watch nu a fost folosit, ideea de “wearable video device” ca un smart watch pare credibila avand in vedere interesul Apple in aceasta zona.

Ceva mai tarziu au aparut alte detalii legate de iWatch, de data aceasta cei de la Bloomberg sustinand ca device-ul va include biosenzori si ca Apple face eforturi sa mareasca durata de viata a bateriei de la 1-2 zile la 4-5 zile. Inca nu stim cum va arata iWatch, (ceasul din fotografie este Lunatik iPod nano watch) dar se pare ca diversi biosenzori vor juca un rol cheie in acest iWatch, probabil si includerea unui pedometru si o monitorizare a batailor inimii. Apple va trebui sa integreze iWatch cu iPhone, iPad si cu celelalte device-uri cu iOS, permitand utilizatorilor sa dea telefoane sau sa acceseze harti folosind iWatch ca un accesoriu al iPhone/iPad-ului.