Primele scoli Steve Jobs si-au deschis portile

SteveJobsSchool1

Scolile Steve Jobs functioneaza dupa o filozofie complet noua care pune tehnologia – in special tehnologia Apple – in mijlocul clasei. In loc de manuale, programe rigide si un curriculum riguros structurat, elevii primesc o “scoala virtuala” care consta intr-un iPad incarcat cu aplicatii special concepute pentru procesul de invatare.

Primele scoli Steve Jobs si-au deschis portile in Olanda incepand astfel un ambitios proiect in educatia copiilor, unde iPad-ul este principalul instrument de invatare.

Principiile din spatele metodei de predare au fost dezvoltate de “The Education for a New Era Foundation (O4NT)”, iar partea centrala a sistemului de invatare este constituita de o multime de aplicatii care pot fi adaptate la nevoile fiecarui elev.

SteveJobsSchool2

Parintii si profesorii (sau antrenorii, cum sunt numiti profesorii) pot monitoriza activitatea copiilor cu ajutorul unor aplicatii unde pot vedea cat timp a petrecut un elev pe o anumita aplicatie, la ce nivel a ajuns si unde copilul are nevoie de ajutor. Aplicatiile pot compara progresul elevului cu progresul altor elevi, sau cu un progres mediu pentru o categorie de varsta.
SteveJobsSchool3

Curriculumul bazat pe iPad fiind disponibil tot timpul, parintii pot stabili vacante sau pot crea orare pentru scoala in functie de programul lor sau al copiilor.