iPhone – o Telecomanda Inteligenta

telecomanda1

Un iPhone poate intra sub denumirea generica de telefon mobil, dar o combinatie intre comoditate si abilitatea de a folosi iPhone-ul ca o telecomanda pentru orice (de la player de filme la schimbarea culorii luminilor) inseamna ca multi dintre noi le folosesc acasa aproape la fel de mult ca in oras.

Intr-un patent anuntat de companie, Apple exploreaza posibilitatea ca iPhone sa fie folosit ca o telecomanda inteligenta. Ideea se bazeaza pe conceptul de “scene”. Vrei sa ai o seara romantica cu partenerul tau? Probabil vrei lumina mai slaba, muzica incet, televizorul inchis. Seara de filme? Televizorul pornit, Apple TV-ul selectat ca sursa, sunetul surround selectat, volumul mai tare si asa mai departe…

telecomanda2

Ideea este ca este de ajuns o configurare initiala, careia ii dai un nume sugestiv si apoi cu o singura atingere, iPhone-ul alege dispozitivele active, seteaza sursele, schimba luminile, seteaza volumul, porneste playlist-ul…. Orice combinatie de dispozitive si setari este necesara pentru a livra rezultatul dorit.

Telecomenzile inteligente exista de multi ani si nu este nimic nou in a folosi iPhone-ul ca si telecomanda, dar este un alt semn ca Apple are planuri mari pentru living-room.