iWork for iCloud Beta a fost lansat

iWork for iCloud BetaIncepand de astazi, Apple ofera utilizatorilor iCloud posibilitatea de a testa iWork for iCloud. Initial, doar dezvoltatorii au avut acces la aceasta aplicatie. Incepand cu luna Iulie, anumiti non-dezvoltatori au primit invitatie pentru beta test.

Pentru a putea face si dumneavoastra acest lucru trebuie sa vizitati site-ul iCloud si sa va autentificati.

Lansarea iWork pentru iCloud este un pas important pentru compania Apple care se pregateste sa concureze impotriva Google si Microsoft in aplicatiile cloud, in plus fata de desktop si mobil (prin versiunile IOS de iWork). Compania a anuntat pentru prima data aplicatia iWork pentru iCloud la evenimentul WWDC din Iunie, mentionand ca suita iCloud-enabled va include suport numai pentru: Numbers, Pages si Keynote.

Ca si Microsoft Office 365, ideea de iWork este de a combina cele mai bune caracteristici ale acestora intr-o singura aplicatie. Aceasta miscare va ajuta compania Apple sa concureze pentru firmele in care angajatii folosesc adesea combinatii de dispozitive, incluzand desktop-uri, laptop-uri precum si smartphone-uri, tablete.
Aplicatiile iWork pentru iCloud suporta Safari 6.0.3, Chrome 27.0.1, Internet Explorer 9.0.8 si  versiuni mai recente atat pe Mac-uri cat si PC-uri.

numbers_hero

Utilizatorii isi pot creea documentele, prin intermediul paginilor web, care apoi sunt sincronizate automat pe dispozitivele Apple, inclusiv iPad-uri si iPhone-uri. Momentan nu s-a anuntat daca iWork pentru iCloud va fi gratuit sau daca accesul la serviciu va fi inclus in pretul celor trei aplicatii IOS, care in prezent este de 30$. Cu toate acestea, in perioada de proba, aplicatiile sunt gratuite si pot fi testate pe oricine.
Mai multe detalii vom primi cu siguranta pe data de 10 Septembrie cand compania Apple va prezenta noul model iPhone.